Мій аккаунт  Закладки  Порівняння  Оформити замовлення
 Мої налаштування
Пн-Пт: 09:00-21:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Ваш кошик порожній!

Чиста вода

Чиста вода

2018-04-14 12:37:56   0   11145

Замовляти бутильовану воду або поставити власний фільтр? Дізнайтеся яка вода чистіша і доступніша.

Карта з чистої води.Здорова вода.

Дистильована вода.

Тала вода.

Структурована вода.

Мінеральна вода.

Жива вода.

Еталон води.

Питна вода в Києві.

Кулер.

Фільтри.

Чому всі хочуть пити чисту і приємну на смак воду без сторонніх запахів і присмаків? На скільки чиста вода, яку ми споживаємо? Як домогтися необхідної нам чистоти води?

Чиста вода-це дуже розтяжне поняття насправді і в природі її практично не існує. Зате існує кілька способів очищення води.

Для початку, давайте розберемося, для чого нашому організму взагалі вода і які функції, вона виконує:

  • Метаболічна функція. Вода служить полярним розчинником і є середовищем для біохімічних реакцій.
  • Екскреторна функція. Вода так само виводить продукти метаболізму.
  • Терморегуляторная функція. Розподіляє рівномірно тепло в організмі. Піт здійснює охолодження організму.
  • Транспортна функція. Вода має здатність переносити молекули у внутрішньоклітинному просторі і транспортує молекули з однієї клітини в іншу.
  • Так само вода входить до складу необхідних слизу і мастильних рідинах організму.

З усього випливає, що нам потрібна якісна вода, інакше наш організм дасть збій в роботі.

Здорова вода

Коли вода має неприємний смак або колір то навіть не потрібно робити аналіз води. Ми і так розуміємо, що така вода нам здоров'я не додасть. В інших випадках, щоб зрозуміти, що ми п'ємо нам потрібно зробити аналіз води.

В Україні існують певні норми питної води, які трохи занижені в деяких показниках, в порівнянні з країнами Європи. Тому кожен сам вирішує, чи вживати йому воду, якщо вона відповідає нормам питної води по СанПіН, чи ні.

Вода, яка буде насичувати наш організм необхідною кількістю води і не додавати шкідливих домішок і є здорова вода.

Дистильована вода

Дистильовану воду, роблять шляхом перегонки її, через спеціальний апарат. Така вода, практично не має ніяких домішок.

Через те, що дистильована вода, має слабокислу середу, її небажано використовувати для пиття. Найчастіше, вона вживається в лабораторних цілях.

 

 

 

Тала вода

Тала вода, вважається дуже корисною для вживання. Її отримують шляхом заморозки і подальшого повільного розморожування.

Але в чому ж конкретно полягає користь талої води? Відповідь насправді дуже проста. Вода, з великим солевмістом розтає швидше, ніж чиста прісна вода.

З цього випливає, що таким шляхом, можна зменшити кількість солей жорсткості у воді. Шкоди, тала вода організму звичайно не принесе, але і користь сильно перебільшена.

 

 

Структурована вода

Велика кількість людей вже збагатилася, шляхом спекуляції продажу структурованої води. Давайте розберемося, що це таке.

Насправді, вода набуває певну структуру тільки при заморожуванні. Як тільки вода нагрівається і набуває знову рідку форму, структура втрачається, і ви не встигнете донести її навіть до рота. Але навіть якщо вам вдасться випити воду, яка не встигла втратити певну структуру, що це вам дасть? Нічого. Ще жоден вчений не довів на практиці, що така вода принесе вам користь чи шкоду. Простіше кажучи, ви втратите багато часу і сил на отримання такої води і нічогісінько не придбаєте.

До речі, премія в один мільйон доларів, пропонована, за перевірене дослідження, яке доводить, що вода має пам'ять, так і не була нікому видана. Так як жодному вченому, не вийшло довести це.

Мінеральна вода

Вода може бути насичана різними мінералами. Що саме знаходиться у вашій воді, ви можете дізнатися тільки після повного аналізу води.

Іноді лікарі призначають пити воду з певними мінералами. Але на жаль вода в природі не часто балує нас потрібною кількістю корисних мінералів без присутності шкідливих домішок. Тому ми купуємо воду в аптеках. До того ж мінеральна вода - це скоріше ліки, а не вода для постійного вживання.

Існують фільтри для води, в яких присутні спеціальні картриджі, які збагачують воду корисними мінералами, але в самих необхідних, нешкідливих дозах.

Жива вода

Девід Герберт Лоренс: Вода - це Н2О, тобто два атоми водню, один кисню; але є ще третя, що перетворює ці атоми в воду, і ніхто не знає, що це.

Що таке жива вода? Зазвичай так прийнято називати будь-яку прісну воду. Хоча останнім часом часто можна почути, що вода з осмосу вже не жива, хоча вона вже точно прісна! Ще кажуть, що з цієї води забирають всі компоненти, вона стає не живою і в ній навіть риби не живуть.

На аргументи про те, що в такій воді не живе риба, можна з упевненістю відповідати, що це абсолютна брехня. По тому, що в воді, очищеною через осмос, риби прекрасно живуть і добре себе почувають. Перевірено на власних рибках в особистому акваріумі, на протязі вже більше року.

Що стосується очищення води від «всього», так це близько до правди. Вода дійсно очищається від шкідливих домішок, включаючи бактерії і віруси.

 

 Еталон води

Так що ж вважати еталоном води все-таки? Швидше за все, кожен сам прийме рішення для себе з цього приводу. Чи треба йому очищена вода від всіх шкідливих домішок, яка буде наповнювати організм необхідною йому водою і не витрачати зайві ресурси організму на додаткове очищення від усього зайвого з рідини.

Питна вода в Києві

Воду з крана в Києві важко назвати питною водою. Адже навіть якщо не брати до уваги те, що наші норми для питної води занижені, після проходження води через труби, її не рекомендується пити.

Іноді вода з крана відверто неприємна на смак або запах. На сантехніці така вода залишає жовті плями, а на чайнику і посуді білий наліт. Все це зайвий раз доводить, що вода потребує очищення. По суті отримати чисту воду у себе вдома або в офісі ви можете тільки двома способами:

  • Замовляти бутильовану воду, очищену на заводі.
  • Очищати водопровідну воду своїм фільтром.

 Кулер

Кулер, це спеціальне пристосування, для дозування та розливу питної води. Як правило це привізна очищена вода в бутлях.

Таку воду часто встановлюють в офісах і будинках. Але в цій системі існує ряд недоліків:

  • По-перше, невідомо, на скільки якісна ця вода.
  • Друге, це займане місце в приміщенні, а в деяких місцях, кулер просто нікуди поставити.
  • Третє це постійні витрати на купівлю води.
  • Четверте, це необхідність постійного контролю, що б вода не закінчилася і вчасно привозилася.

 

 

 Фільтри

Фільтри очищають воду від усього, що вона встигла в себе увібрати, включаючи бактерії, які присутні практично скрізь і завжди, а також віруси, які теж небажані для вживання.

До плюсів фільтрів можна віднести наступне:

Фільтри для пиття, зазвичай встановлюють під мийкою і не займають багато місця.
Вони мають кілька етапів очищення і ідеально очищають воду від забруднень, так само як на заводі.
Змінні картриджі легко змінюються і можна безперебійно користуватися водою в будь-який час доби.
Фільтри для води можна придбати з додатковим мінералізатором, який завжди буде давати вам воду тільки з корисними мінералами.

 

 

 

 

 

 

 

Статті на схожі теми:

Аналіз води

Залізо у воді

Фільтри для води

Придбати фільтр для води

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!
Рекомендовані статті